Met de motor off-road door Marokko: waar moet ik allemaal rekening mee houden?
26.02.2007    auteur: dirtrider
Met de motor Marokko doorkruisen kan op twee manieren: via asfalt en hoofdwegen (saai?) of off-road. Het laatste geval kunnen we alleen maar aanmoedigen, maar dit vergt wel de nodige aanpassingen aan de motor! Lees het hier!

 
Reizen: Met de motor off-road door Marokko
05.03.2005    auteur: dirtrider
Het land met verscheidenheid aan klimaten (Mediteraan, Woestijn, Gebergte) blijft voor een avontuurlijke off-road liefhebber een natte droom. Peter 'Quickly' van Quickly Motorbanden in Beveren mag dan ook gerust een specialist genoemd worden op het vlak van 'motorreizen' in Marokko. Voor het derde opeenvolgende jaar ging de bandenspecialist met een groep naar Marokko om te proeven van de cultuur maar ook en vooral van het onmetelijke landschap.

 
GPS & Beyond, part 3: De NGI Stafkaarten op CD-ROM
09.02.2004    auteur: dirtrider
Toen ongeveer een jaar geleden het Nationaal Geografisch Instituut van Belgiƫ twee CD-ROM's uitbracht met daarop de 'Stafkaarten van Belgiƫ' was er allicht gejuich en applaus bij menig off-road motorliefhebber. De CD-ROM verpakking belooft 'Import en Export van GPS gegevens'... Is dit het licht in de duisternis?

 
GPS & Beyond, part 2: Hoe accurraat is mijn GPS ontvanger?
29.01.2004    auteur: dirtrider
Enige tijd geleden publiceerden we op onze site een iets diepgaander artikel over GPS ontvangers. Zoals beloofd zetten we dit 'dossier' verder. Hoe accurraat is een GPS ontvanger eigenlijk? Is een GPS unit werkelijk tot op 2 meter nauwkeurig of zijn dit maar marketing cijfers?

 
GPS & Beyond, part 1: What the hell is it?
01.01.2004    auteur: dirtrider
GPS, navigatie, de digitale weg naar de ster boven Jezus zijn stal en ga zo maar door... Global Positioning is geweldig, dat blijkt uit onnoemelijk veel artikels. Ondertussen zal u ook reeds weten dat we - als we een artikel publiceren - iets verder gaan dan de rest. Vandaar ons eerste ?GPS en Beyond? artikel!