Trial legende Ossa herleeft en brengt nieuw model uit: TR280i
03.12.2009    auteur: dirtrider
Groot nieuws op het EICMA Motorsalon in Milaan. Het legendarische merk Ossa is terug van weggeweest en lanceert de TR280i, een nieuwe trial motor met enkele unieke elementen!

 
6 maand garantie op Yamaha off-road competitiemodellen
23.09.2008    auteur: dirtrider
Yamaha komt met een primeur aandraven: 6 maand garantie op de competitiemodellen binnen het off-road gamma: YZ250-F, YZ 450-F, WR 250-F en WR 450-F.

 
Test: ACT-2K Action Camera van Oregon Scientific
06.02.2008    auteur: dirtrider
Sinds enkele jaren beginnen "Helmet Camera's" een bereikbaar product te worden. Het filmen van je rijkunsten is niet langer meer een kwestie van duizend euro of meer maar gewone stervelingen kunnen reeds relatief goedkoop aan het filmen slaan. Oregon Scientific doet er nog een schepje bovenop: de ACT-2K Action Camera biedt filmplezier voor slechts 159 euro!

 
At Last: De nieuwe KTM 690 Enduro!
07.08.2007    auteur: dirtrider
Het was even wachten - en eerlijk gezegd wachten we ook op de nieuwe Adventure! - maar de nieuwe 690 Enduro ziet het daglicht in Mattighofen!

 
Navigatie op de motor: Test Garmin Zumo
22.07.2007    auteur: Theo Quintelier
We zegden niet nee tegen het aanbod van Formar, de invoerder van Garmin voor Belgi√ę, om de Zumo eens uit te testen.. In aansluiting van ons eerder artikel 'Voorbereiden toerritten met Onroute' zochten we nog naar de volmaakte begeleider op de motor (en dan hebben we het niet over de ideale duo).

 
Navigatie op de motor: voorbereiden van toerritten met Onroute
23.05.2007    auteur: Theo Quintelier
Toen we jaren geleden onze ritten gingen voorbereiden was dat steevast met de vertrouwde Michelin kaart op de tafel, zoekend naar de groen omlijnde wegen, tussenafstand noteren, optellen, hertellen, wegnummers noteren en alles op een leesbare manier in een tabelletje proberen gieten.

 
Binnenkort een BMW 450 Enduro in het WK!
25.04.2007    auteur: dirtrider
Jawel, BMW heeft het licht gezien! Na jaren afwezigheid legde het merk zich vooral toe op het zware segment enduro motoren met de HP2, maar daar komt verandering in!

 
Zet hem op: de Bike Design Benelux motorlift!
20.07.2006    auteur: dirtrider
Bike Design Benelux heeft twee nieuwe producten in het gamma waar menig quad en enduro liefhebber een kreet van vreugde zal uiten: motorliften!

 
25 liter tank verkrijgbaar voor KTM EXC en SX modellen
28.04.2006    auteur: dirtrider
Goed nieuws voor de potenti√ęle woestijnreizigers onder ons. De KTM EXC en SX modellen kunnen voortaan uitgerust worden met een 25 liter benzinetank!

 
QuickStrap: Geen mist meer!
18.09.2005    auteur: dirtrider
Het verhaal is bekend bij enduristen: elke 2 minuten stilstand kan leiden tot een aangedampte bril. Naast eens spuwen in de bril zijn er gelukkig ook andere manieren om dit tegen te gaan! Meet the 'QuickStrap'!

 
Literatuur: TT Assen tachtig jaar verzameld
22.06.2005    auteur: dirtrider
De 'Dutch TT' is zonder twijfel een van de meest gekende evenementen op vlak van motorsport in de 'lage landen'. Ter gelegenheid van de 75e Dutch TT Assen is er nu een prachtig boek uitgegeven: TT Assen 80 jaar verzameld.

 
Yoshimura demper voor GSX-R 1000 '05
14.03.2005    auteur: dirtrider
Goed nieuws voor zij die dol-enthousiast worden bij het weerklinken van 'Yoshimura'. De befaamde Japanse tuner heeft nu ook voor de GSX-R 1000 model 2005 een demper op de markt gebracht. Meer power én gehomologeerd!

 
Products: MotoMaster lanceert de 'Flame' remschijven
01.02.2005    auteur: dirtrider
MotoMaster heeft op korte tijd een positie opge√ęist als remschijf en rem-kit fabrikant, voornamelijk in de MX en Supermoto takken van de motorsport. Het gamma wordt aangevuld met een nieuw design: Flame rotors!

 
MotoMaster SuperMotard Racing Kit
01.11.2004    auteur: dirtrider
Het hoeft niet altijd Italiaans of Brits te zijn... Onze noorderburen hebben een prachtige SuperMotard Racing Kit uitgebracht: de perfecte rem kit voor heavy duty gebruik!

 
Literatuur: Pro Motocross & Off-Road Motorcycle Riding Techniques
21.07.2004    auteur: dirtrider
Motorrijden leer je niet door een boek te lezen, of het nu op asfalt of in een zandbak is. Maar een boek kan wél helpen om de techniek te verfijnen! Vandaar onze keuze om onze zand en graaftechnieken bij te schaven met hulp van een deftig boek...

 
Eindelijk beschikbaar: Slip-On Akrapovic voor KTM LC4, SXC 625 en SMC 625/660
20.07.2004    auteur: dirtrider
Wie met een KTM rijdt kan het weten: voor een volledige uitlaatlijn van Akrapovic moet men zeer diep in het geldbuidel tasten. Maar... Er is licht aan de horizon. KTM lanceert eindelijk exclusief een 'slip-on' Akrapovic demper!

 
Boost Helmets: de nieuwe Belgische helm?
14.04.2004    auteur: dirtrider
In de wereld van motorhelmen hebben enkele grote namen reeds geruime tijd de touwtjes in handen, wat zich ook vaak reflecteert in de prijs. Importeur Motana heeft een nieuw helmen merk het leven ingeroepen en biedt aan betaalbare prijs een op hoogtechnologische materialen gebaseerde helm aan.